Sokféle típusú laminált padló nyerheti el a tetszésünket, de a végső választásunk évekig fogja meghatározni otthonunk hangulatát.

Gondoljuk át otthonunk adottságait laminált padló választás előtt

Fontos tényező, hogy ha a helyiségbe sokat süt a nap, tartsuk szem előtt a választandó laminált padló fényállóságát, különben könnyen kifakulhat a burkolat. A másik fontos szempont az ajtók és az ablakok elhelyezkedése, mivel ezeket figyelembe véve szokták lefektetni a padlóburkolatot.

Mennyire lesz igénybe véve a laminált padló?

Nem mindegy, hogy a laminált padló választás hova szól, ha a strapabíróságát vesszük elsődleges szempontnak. Ha a konyhába és a nappaliba is laminált padlót szeretnénk, fontos szempont a választásnál, hogy az valószínűleg nagy igénybevételnek lesz kitéve, míg egy hálószobánál ez nem annyira fontos szempont.

Laminált padló választás - Fog-e változni valami a helyiségben?

Amennyiben szeretjük gyakrabban átrendezni a helyiséget, esetleg a stíluson kicsit változtatni, akkor érdemes egy semleges, mindenhez illő padlóburkolatot választani, mivel a laminált padló hosszú időre szól.

Többféle szempontot figyelembe véve tud választani laminált padló vásárlásnál

A mintázat azért is fontos, mert optikailag nagyíthatják vagy kicsinyíthetik is a teret. Egy nagyobb szobába nem biztos, hogy illik egy nagyon apró mintázatú burkolat. Ez a színnél is elmondható, ugyanis ha sötétebb színt választunk, az optikailag kicsinyíteni fogja az amúgy is kicsi szobát, viszont egy nagy területű, nagy belmagasságú szobában viszont kifejezetten jól mutathat. Ugyanígy, egy kis helyiségbe lerakott világos burkolat jóval felnagyíthatja a szobát, persze csak látványra. A laminált padló mintázata között is tudunk válogatni. A kőmintás lapok például nagyon illenek az előszobába vagy a konyhába, és nagyon különlegesek.