A mai modern technológiát nagyon az építészetben is szeretjük mind praktikusság, mint esztétikai szempontból, így nem csoda, hogy olyan sokan szeretik a laminált padló előnyeit élvezni.

Stílusban variálható a laminált padló

A laminált padló választásnál bármilyen stílust megvalósíthatunk, amit megálmodunk, mivel a padló anyaga nem fa, hanem műanyag, ami a mintázatának csak a képzeletünk szab határt. Mind színben, mind mintában a természetben megtalálható variációktól is elrugaszkodhatunk, akár egy márványos csempét imitálva.

A laminált padló fektetése

Ha burkolatnak a laminált padlóra esik választásunk, akkor nem kell hosszú munkára számítanunk, ugyanis a folyamat gyors, nem szükséges hozzá semmilyen kitöltőanyag vagy ragasztó, hiszen a laminált padló lapok tökéletesen illeszkednek egymáshoz és úsztatott eljárással készül a lerakásuk. Fektetésénél szinte nem is keletkezik por, maximum a vágása közben. Száraz, pormentes aljzathoz van szükség a lerakásához. Érdemes párazáró réteget helyezni alá, amire lépészaj csökkentő réteg is kerülhet.

A laminált padló tisztítása

Vannak olyan helyiségek, ahova kifejezetten alkalmas a laminált padló, viszont van olyan helyiség, amik a laminált padló lerakása után több törődést igényelnek, ha sokáig meg szeretnénk őrizni a minőséget. Ilyen a fürdőszoba vagy konyha, ahol sok nedvesség érheti a burkolatot. Viszont a koszt könnyedén le tudjuk róla tisztítani, mint pl. a cigarettahamut.

Jó választás a laminált padló

Amennyiben meleg, otthonos hatást szeretnénk kölcsönözni a helyiségnek, érdemes laminált padlót választani. A laminált padló fektetése gyors, és padlófűtés esetén is alkalmazható. A kopásállóság minden esetben fel van tűntetve a csomagoláson, így mindenképp tudunk jó minőséget választani, valamint stílusunkat is ki tudjuk fejezni vele, hiszen rengeteg a választék.