Egy forgalmas háztartásban a tartósság kétségtelenül a lista elején áll, ha a padlóburkolási lehetőségeinken gondolkozunk. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy létezik egy olyan padlóburkolási megoldás, ami nemcsak tartós, de stílusos is?

A vinyl padló remek lehetőségeket nyújt minden otthonhoz, és rengeteget fejlődött az évek során. Mielőtt elkezdené keresgélni a tökéletes vinyl padlót, meg kell ismernie a mai vinyl padló felépítésének alapjait és annak következményeit az otthona szempontjából. A következő néhány sor rengeteg információt nyújt a vinyl padlókról!

Hogy épül fel a vinyl padló?

Különböző rétegek alkotják a vinyl padlót. A következőkben lebontjuk bemutatjuk és röviden jellemezzük a vinyl padló rétegeit, hogy megkönnyítsük az otthoni padlóburkolási lehetőségek összehasonlítását.

  • Fedőréteg: Ez a réteg fényt ad, továbbá védi a koptatóréteget.
  • Koptatóréteg: A vinyl padlók koptatórétege segít megőrizni a padló mintázatát
  • Design réteg: Ez a padló színe, kialakítása, jellege és / vagy mintája kiegészíti otthona stílusát.
  • Középréteg: Ez a réteg adja a padló textúráját.
  • Üvegszálas réteg: Segít megtartani a padló alakját.
  • Alapréteg: Ez a réteg támogatja az összes fenti réteget.

A vinyl padló vastagságának és koptatórétegének megértése

A vinyl padló vásárlásakor a fenti kifejezések ismerete nagy előnyt jelent a padlóburkolat kiválasztásánál. Annak érdekében, hogy a legjobban felkészülhessünk a vinyl opciók összehasonlítására és végső kiválasztására, fontos tisztában lenni a vastagsággal és a koptatóréteg előnyeivel is.

Vinyl padlóvastagság

Amennyiben új padlóját szilárd, sík, sima és száraz betonalapra telepítené, akkor nem is lesz szüksége túl vastag vinyl rétegre a padlóburkolásnál. Minél több koptatóréteg van a fedőréteg és a design réteg között, annál hosszabb élettartamú lesz vinyl padlója. Ha bármilyen további kérdése lenne a vinyl padlókkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!