Tudjon meg többet padlója kiegészítő elemeinek fontosságáról!

Az teljesen világos, hogy egy szép házba vagy lakásba a számunkra legjobb padlókat, burkolatokat, vagy éppen parkettákat szeretnénk. Nincs is ezzel semmi probléma, hiszen szeretnénk komfortosan élni a saját otthonunkban. Viszont azt már kevesebben tudják, hogy az ezekhez tartozó kiegészítő elemek mennyire fontosak, hogy egyben maradjanak a gyönyörű parkettáink például.

A padló, parketta és burkolat kiegészítők: Padlóalátétek

Az egyik alapvető kiegészítő az lehet például a padlóalátétek. A padlóalátétek nagyon fontosak, hiszen stabilizálják a padlóinkat. Vannak szőnyegalátétek, vagy polifoam, esetleg parafaalátétek. Mindegyiknek megvan a maga hasznossági funkciója. Ezen kívül érdemes megemlíteni az alátétlemezeket, amik szintén biztosítják a padlóink tökéletes simaságát, stabilitását.

A padló, parketta és burkolat kiegészítők: Szegélylécek

Hányszor vertük már be úgy valaminket, az otthonunkba, hogy simán megelőzhettük volna egy jó helyre rakott szegélyléccel. Nem is gondolnánk milyen hasznos funkciókat lát el. Nem mellesleg szépészeti értéke is van, hiszen sokkal dizájnosabbá válik tőle az otthonunk. A jó szegőlécnek a fő feladatait a lehető legtökéletesebben kell ellátnia: nem látszódhat a padló, parketta és a fal közötti dilatációs hézag, illetve a helységet még szebbé kell tennie.

A padló, parketta és burkolat kiegészítők: Székalátétek

A székalátétek egyszerű, de nagyon hasznos funkciót látnak el. Használata megnöveli a padló élettartamát megakadályozza a görgő okozta mély karcolások keletkezését a padlón. Keménypadlóhoz és szőnyegpadlóhoz is egyaránt használható. Ráadásul könnyű kimosni őket.

Amennyiben bármilyen kiegészítőnk felkeltette az Ön érdeklődését hívjon minket bátran. Nézzen körül az oldalunkon az otthona megszépítéséért!