Padlófelújítás előtt áll és az új projektjének főszerepét egy keményfa padlónak szeretné osztani? Tudjon meg többet erről a padlótípusról!

Ha az új padlóburkolatok piacán keresgél, akkor már láthatja, hogy rengeteg különböző színű, stílusú és típusú burkolóanyag közül kell majd választania. Minden padlóterméknek megvannak az előnyei és hátrányai. A döntő szempontok viszont alapvetően a vásárlóak igényei közül kerülnek ki, ilyen például az életmód, a költségkeret vagy a stílus.

Keményfa padló

A keményfa padlók a vásárlók egyik nagy kedvence, évek óta slágernek számít a padlóburkolatok piacán. A keményfa padlók vásárlása azonban relatív nagy befektetésnek számít, ezért fontos figyelembe venni annak lehetőségét, hogy idővel a keményfa padlólapok között réseket tapasztalhat.

Hézagok a parkettán

A parkettás hézagok gyakran előfordulnak a fa életében. Az időjárás és az évszakok változásával a keményfa hajlamos a hőtágulásra és összehúzódásra, hézagokat okozva. Ha padlóját vízkár érte, a deszkák között nagyobb valószínűséggel keletkeznek rések a deszkák között, mivel a fa kiszáradásakor zsugorodik.

Hogyan tud megtalálni a megfelelő parkettát otthonához?

Ha úgy dönt, hogy keményfa padlót telepít, fontos, hogy telepítője végezzen páratartalom-tesztet. Ez hihetetlenül fontos lesz, ha nedves területen él, mivel a nedvesség süllyedést, meghajlást, törést és hézagokat okozhat parkettáján. Az otthon nedvességszintjének megmérésével a szakértő a legjobb padlót ajánlhatja.