Szeretné tágasabbá varázsolni otthona helyiségeit, de nem tudja, hogy tegye?

A tágas, nyitott szobák a lakástulajdonosok álma. A valóságban sokan próbálunk kisebb tereket - a hálószobánktól a konyhánkig – nagyobbá és tágasabbá varázsolni. Szerencsére sokféle módon lehet a festékkel és a padlóval dolgozni, hogy kinyissa és maximalizálja a rendelkezésére álló tereket. Segítünk, hogy érheti el a nagy szobai megjelenést padlójával.

A szobák padlóburkolata

A szoba padlóburkolattal való megjelenésének kulcsa az átlós szabálynál kezdődik. Az átlós vonalak a nagyobb tér illúziójának megteremtésén alapulnak, mert amikor az ember belép egy szobába, a szeme a minta legszélesebb részére irányul - ugyanez igaz a művészetre is. Tehát akár szőnyeget tesz be a hálószobába, akár parkettát a konyhába, ha helyet szeretne teremteni, akkor válasszon átlós mintákat.

Világos fal, sötét padló

Tudta, hogy a világosabb falak gyakran szellős, nyitott hangulatot keltenek, akár a konyhában, akár a hálószobában? Érdekes módon, ha a világos falfestéket sötét padlóval párosítják, akkor a kontraszt abszolút a nyitottság hatását eredményezi. Nem is beszélve arról, hogy a sötét padló (sötét keményfa, csempe vagy padlószőnyeg) világosabb mennyezettel megnyújthatja a teret, így a helyiség magasabbnak tűnhet.

Nagy padlólapok

A nagyméretű padlólapok szintén nyújtják a teret, így akár keményfa deszkát, akár laminált padlót telepít a nappalijába vagy a konyhájába, (főleg, ha egy garzonlakásról van szó) kerülje a vékonyabb deszkákat. Bármilyen kisebb méretű lakásról van szó, nagyon ajánlott elkerülni a keskeny vagy vékony parkettalapokat.