BIGFOOT PARKETTA SZAKÜZLET
1131 Budapest, Béke út 117.     Tel.: +36 1 350-3421;  +36 30 426-1889;    Email: faparketta@index.hu

Nyitva tartás

Kapcsolat
   

Sajtó hírek, cikkek, események, reklámok.

 

Ez jelent meg a "Parketta Magazin"-ban (2007. Július)

 

Ha elmúltak a gyermekévek, jöhet a legkeményebb Business (a Berry Floor-tól)

A Berry padlók egész életre valók
A minőségi laminált padlók szállítója a belga Berry Floor. A több szabadalmi oltalommal védett laminált padló rendkívüli technikai paraméterekkel, hihetetlen pontossággal tűnik ki a többi gyártó terméke közül. A Berry Floor legfőbb erénye a minőség, amely csodálatos színekkel társul. 7 - 8 - 11 mm-es vastagság, 31-32-33 és 33+ irodai keménység, "V" fuga, szinkronstruktúra, természetes faminták jellemzik a Berry Floor laminált lapokat. Garancia ideje nagyon hosszú: 20-25 év. Íme a bizonyíték: laminált padló is lehet bármely lakás vagy irodai helyiség díszítő eleme!
Berry Floor Business
Már hazánkba érkezett, megrendelhető az eddigi legkeményebb laminált padló a Berry Floor kollekcióból. A Business családban kétosztásos nyír, wenge, hajópadló mintás teak, doussie, country tölgy, öreg tölgy, fehér tölgy és három sávos kanadai juhar díszeleg. Ennél jelenleg nincs keményebb laminált padló.
 

Amit a laminált parketta padlókról tudni érdemes! 

 

Előrebocsátom, szeretem a laminált parkettát! Így aztán könnyen érvelek mellette. Tizenhárom éve igen szoros viszonyban vagyok vele. Importálom és hazai üzleteinkben értékesítem kollégáimmal közösen. Németországból a Witex, később Ausztriából szállítom a Kaindl Holzindustrie által gyártott kiváló minőségű és megfizethető árú laminált parketta panelt. Azt, hogy a hozzám hasonló kivitelezők miért szerették meg ezt a típusú burkoló-anyagot, könnyű megérteni. Nem szárad össze és nem is dagad meg, szemben a rosszul előkészített hagyományos parkettával. A kiválóan csomagolt laminált lapokat egyszerű fektetni, a tiszta és azonnal kész felülete könnyen kivívja a megrendelő elismerését. A belsőépítészek fantáziája szabadon szárnyalhat, a több mint százféle színvariáció bőséges lehetőséget biztosít számukra. A megrendelők a pénztárcájuknak megfelelő választékot találnak, nem barkács áruházi minőségben. 1.000 és 4.900 forintos laminált padlók között lehet választani, a padlók mellé 5-15 éves tényleges gyári garanciát kapnak a vevőink.

A háziasszonyok a könnyen takarítható, mindig csillogó parkettával az otthonuk tisztaságát bizonyíthatják fáradság nélkül. Nincs padlósúrolás, csak egyszerű portalanítás! Ráadásul a porallergiában szenvedők is kedvező változást tapasztalnak szinte azonnal, ha a padlószőnyeget laminált padlóra cserélik. Gyermekeink a rendkívül kemény és barátságosan meleg felületen (nem elfelejteni, 95%-ban fáról van szó!)játszhatnak és a játékautó kerekei sem karcolják meg a padlót. Háziállataink karmának nyoma nem látszik meg, de a házibuli következményeit sem lehet a laminált parketta burkolaton megtalálni. Tény, hogy hosszú időre fektetjük le a laminált parkettát. Azalatt az időszak alatt pedig megspóroljuk a többi parketta burkolatnál 3-4 évente aktuális csiszolást és lakkozást, a bútorok ide-oda tologatását, pakolását. Tehát rövid és hosszú távon egyaránt jó választás a parkettpanel.

 Ennyi jó tulajdonság után talán az egyetlen amire fokozottan figyelni kell, hogy a takarításnál tényleg nem szabad vizes rongyot használni, elégséges a jól kicsavart törlőkendő. Mi sem bizonyítja jobban a laminált parketta padlók népszerűségét, mint a gyártók folyamatos fejlesztése. A ragasztó nélküli SNAP technológiás parketta a duplaszéles (Big Foot) és ezért rendkívül gyorsan és szépen kivitelezhető intarziás halszálkamintás padló csak egy kis része a választéknak, amely természetesen megtalálható valamennyi BIGFOOT PARKETTA SZAKÜZLETBEN. A padlók mellett szegőléc, fémprofil, alátétfólia, a padlófűtés fölé iszappapír, ragasztó és tisztító, valamint a lerakáshoz szükséges szerszámok is kaphatók. Mennyiségi számítás és egyéb szaktanácsadás természetes része a vevők kiszolgálásának. A házhozszállítás természetesen megoldható.

SNAP technológia: ragasztó nélkül és kiváló minőségben kapcsolódik össze a padló.

A fentieket átgondolva könnyen érthető szlogenünk:

Minőség, amin jár !

Sulyok Tibor ügyvezető

 

Otthonunk, de akár irodánk padlóját is lefedhetjük, így szebbé teheti a laminált parketta. A hagyományos parkettáktól eltérően a laminált parketta nem fából, hanem fa alapanyagú SPAN, MDF vagy HDF-ből készülnek. A laminált parketta egyre nagyobb térhódításukhoz nagyon előnyös tulajdonságai is hozzájárultak, hiszen köztudottan alacsony a beépítési vastagsága, lerakása nem igényel különösebb szaktudást, kopásállósága pedig túlszárnyalja a legkeményebb parkettalakkok tartósságát is.

Az sem mellékes, hogy az ilyen padlók felületi összhatása olyan egységes, hogy azt megirigyelhetné bármelyik faparkettából rakott padló.
A laminált parketta elsősorban panellakásokba és új családi házakba ajánlott, de akár irodákban is lehet "talpalávaló". Vásárlásnál jó, ha odafigyelünk a kopásállóságra! Ebből a szempontból ugyanis kétfajta műanyag parkettát különböztetünk meg: A forgácslap alapú laminált parketta, olyan helyiségbe ajánlott, ahol nincs nagy igénybevételnek kitéve, pl.: a hálószobába. A műgyanta alapú viszont "bírja a taposást", így nyugodtan lerakható irodákban vagy otthonunkban a sokat használt szobákban és az előszobában. A fürdőszobába és vizes helyekre azonban egyáltalán nem ajánlott. Annak érdekében, hogy nedvesség ne károsítsa, általában vízhatlan csomagolásban forgalmazzák, amit ajánlatos csak közvetlenül a lerakás előtt eltávolítani. Tisztítását enyhén nedves ronggyal végezzük. Javasoljuk a laminált parketta lerakásához készített egységcsomag használatát, mely általában ékeket, húzóvasat és verőfát tartalmaz, így minden együtt lesz ahhoz, hogy Ön tökéletes munkát tudjon végezni. A laminált parkettákhoz Győrben is hozzájuthatunk elemenként 1290-2690 Ft-ért.

A laminált parketta gyakorlatilag minden típusú padlóra lerakható. Ha a talaj sérült vagy egyenetlen, a felszínt aljzat-kiegyenlítővel vagy egyéb módon (pl. OSB építőpanellel) kell rendbe hozni. A 130cm hosszú, 20cm széles parketta-elemeket egymáshoz ragasztva kell lefektetni. Az ügyesebbek akár maguk is meg tudnak birkózni evvel a feladattal, így nem kell szakember segítségét kérni. (A cikk alatt részletesen leírjuk a parketta lerakásának folyamatát!) Alátétfólia alkalmazása nélkülözhetetlen a kényelmes járás és a hangszigetelés illetve a kisebb talajegyenetlenségek kijavítása érdekében. Alátétfólia helyett használhatja a meghagyott szőnyegpadlót is.

Esztétikai szempontból fontos, hogy a lapokat a legerősebb fényforrásra merőleges irányban rakjuk le. A laminált parketta lapok és a fal közé éket kell helyezni, nehogy a parketta elcsússzon. A lerakott parkettaelemek rögzítéséhez diszperziós ragasztó is szükséges, ami esetenként olyannyira sűrűn folyós, hogy szinte alig lehet kinyomni a tubusból. Az ilyen ragasztóval kész kínlódás a munka. Ezen még a lerakás megkezdése előtt segíthetünk, csak több-kevesebb vizet kell a flakonba töltenünk, és ha jól összerázzuk, kis idő múlva már könnyen kinyomhatóvá válik. Így jobban terül, még az elemek hornyába nyomva is. A ragasztó felhígítását természetesen még a fektetés megkezdése előtt célszerű elvégeznünk, de nem szabad túlzásba vinni. A fokozatos vízadagolással ez elkerülhető.

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK:

-  Vízszintmérő
-  Dekopirfűrész vagy kézi körfűrész (a gépkölcsönzés feltételeiről kérjük, érdeklődjön Vevőszolgálatunkon) 
-  Húzóvas, verőfa, ékek (javasoljuk az egységcsomag megvásárlását) 
-  Kalapács 
- Szög vagy csavar és tipli a szegőlécek rögzítésére. Ha a fal elég egyenes, a szegőléceket ragasztással is rögzíthetjük.


A MUNKA MENETE:

1. Ellenőrizze az aljzat síklapúságát. A mélyedéseket töltse ki aljzatkiegyenlítővel.
2. Tekercselje le az alátétfóliát a parketta rakási irányára merőlegesen, a fólia széleit pedig illessze egymáshoz!
3. Helyezze az első laminált parketta lemezt a helyiség egyik sarkába, nútos (nút = kiemelkedés az illesztéshez) oldalával a fal felé úgy, hogy közben ék segítségével körülbelül 9 mm-es távolságot hagy a faltól.
4. Nyomjon ragasztót a soron következő laminált parketta lemez rövidebb oldalon lévő féderébe (féder = mélyedés az illesztéshez) az illesztés oldalánál. Az első sorban csak a rövidebb oldalakat ragasztózzuk.
5. A beragasztózott laminált parketta fédert illessze a már lehelyezett laminált lemez nútjához. ragasztófelesleget azonnal törölje le egy nedves szivaccsal. Hasonló módon folytassa a sort.
6. A sor végén a felesleget, a 9 mm-es távolságot figyelembe véve vágja le. Szorítóvas segítségével igazítsa szorosra a sort, majd tegyen éket a fal felé.
7. Zsinór segítségével ellenőrizze, hogy egyenes-e az első sor, és ha szükséges, módosítsa az ékek vastagságát.
8. A következő sort ismét felülről indítsuk. Itt már a hosszanti oldal féderébe is kell ragasztót tenni.
9. A laminált parketta lapokat kalapáccsal üsse szorosra, de a nút és a kalapács közé mindig tegyen verőfát, nehogy megsérüljön a nút.
10. Az utolsó sor méretre vágásához tegyen egy lapot az utolsó előtti sorral egy vonalban majd erre egy kis darab padlólapot a falhoz illesztve. Csúsztassa a kis darabot a fal mentén és ezt jelölje be ceruzával az alatta lévő lapon.
11. Az utolsó sort szorítóvassal illessze az előzőhöz. A padló 24 óra múlva járható, ekkor szerelhető fel a szegőléc is.

Forrás: Kisalföld Online Exkluzív      Megjelent 2002. 08. 06. a Kisalföldben

Ezermester újságban megjelent ismertető cikkek:   1999/5.     2000/3.

Ezekkel a hirdetésekkel és cikkekkel találkozhatnak a különféle napi és hetilapokban.

 

      

      

                             

Megjelent a KISALFÖLD-ben, a Reklám 7-ben, a Helyi Téma XVI. kerületi hetilapban és a MI OTTHONUNK Magazinban:

 

Médiabál 2006 2006-01-16
Forró, frissen sült marónit kínáló medve, és titkos utakon, újságírói közreműködéssel készült, a boltinál lényegesen nagyobb alkohol- és mézfokkal rendelkező mézpálinka fogadta a belépőket a győri egyetemi csarnok előtti vörös szőnyegen. A médiabál, méltó módon az eddigi, helyi újságírók által szervezett eseményhez, pompás körülmények között kezdődött. Vasárnap hajnali négy óra körül pedig hasonló hangulatban zárult. A táncparketten még az utolsó utáni, utáni számnál is majd százan ropták. ..... A 2006-os jótékony médiabál szombaton este hét órakor a Boleró fúvósegyüttes minikoncertjével nyitotta meg kapuit. A fanfárok után a két
műsorvezető, lapunk szerkesztője és főszerkesztő-helyettese (úgy is mint főszervezők), Werner Krisztina és Fábián György léptek a közönség elé. A fővédnök, Balogh József polgármester, valamint Hardy Mihály, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) alelnöke mondta el a köszöntőt és a megnyitót.

Ezt követően mindenki a nyitótáncra várt. Ami egy percet sem késett, de a médiabálok sajátos hangulatához és tematikájához méltó módon rendhagyó volt. A Lippentő táncegyüttes ifjúsági csoportja, kiegészülve a Harangozó-díjas Fitos Dezsővel és a Győri Ütőegyüttessel, egy táncjátékot adott elő. A geges gengsztersztori nemcsak nagy sikert aratott, de tesztelte is a minden eddigi báli táncterepnél jobb, megbízhatóbb  parkettát, melyet  Sulyok Tibor segítségével raktak le a bálozók számára. A báli estén volt, hogy négyszázan táncoltak a parketten, és az bizony még szűknek is bizonyult néha (a cikk megjelent a Kisalföld napilapban). 37804 Kőmintás laminált padló >> (A Big Foot padlólap és a klick rendszerű kapcsolat előnye, hogy a táncparkett gyorsan kialakítható, rendkívüli keménységű, ellenáll akár a körömcipő, akár a kiömlő pezsgő "támadásának", könnyen visszabontható és ismételten - akár más helyszínen - felépíthető.)

 
   

Copyright © 2004 [Bigfoot] Minden jog fenntartva - Módosítva:2011. november 22.

www.rifeng-hoszivattyu.hu