BIGFOOT PARKETTA SZAKÜZLET
1131 Budapest, Béke út 117.     Tel.: +36 1 350-3421;  +36 30 426-1889;    faparketta@index.hu Nyitva tartás

Kapcsolat

  Nyitó oldal
  Akciós parketta
  Laminált padló
  Fa  parkettáink
  Padló kiegészítő
  Padló burkolás
  Parketta GY I K
  Ajánlott linkek
  Magic Floor
 
 

Hajópadló luc- borovi- és vörösfenyőből

 

Mátra svédpadló       Nut-Federgold svédpadló        Svédpadló egzóta fából

  

hajópadló lucfenyőbőlHajópadló:

A hajópadlók anyaga többnyire puhafa, a deszka luc- borovi- vörös- vagy jegenyefenyőfából készül. A padlódeszkák vastagsága általában 19-22 mm, szélessége pedig 10-15 cm között változó. A deszkák éle fózolt kialakítású, hosszuk 3-5 m között változik. A kötegelt általában hat szálanként fóliázott hajópadlót mindig egyenletes felületen, csapadéktól védett helyen tároljuk.

A deszkákat 50x70-100 mm-es zárlécekből leszabott párnafákra fektessük. Ezeket egymástól 50, de legfeljebb 80 cm távolságra helyezzük az aljzatra, közéjük 50 mm vastag hőszigetelő (Terwoolin) anyag kerül. Gyakori fektetési hiba, hogy a párnafákat egymástól túl távol helyezik el, ami a burkolat megsüllyedését idézi elő. Az ajtóknál sűrűbb párnafázás ajánlott, mivel a padlónak ez a leginkább igénybe vett része.

Fontos, hogy minden léc egyenes legyen.  A párnafák ne érjenek sehol sem a határoló falakig, minimum 1 cm-nyi hézag maradjon. Dilatációs (1 cm) hézag maradjon a hajópadló és a fal között is.

Másik fektetési mód a ragasztás.

Az egyenletes, porszára és tisztára sepert felületre (pl. a SikaBond sávos ragasztási móddal) rögzített hajópadló nem recseg, nyikorog és rugalmas lépéskomfortot biztosít.

 

A hajópadlót lehet lakkozni, olajjal beereszteni vagy viasszal kezelni. Ápolása nagyobb odafigyelést igényel, mert lényegesen puhább, mint a keményfából készült burkolatok, pl. a svédpadló. Felújítani sokszor lehet, de az évek alatt "beérett" hajópadló nem nyeri vissza az eredeti színét, sötétebb marad.

 
 
 
   

Copyright © 2004 [Bigfoot] Minden jog fenntartva - Módosítva:2013. május 21.

www.rifeng-hoszivattyu.hu