BIGFOOT PARKETTA SZAKÜZLET
1131 Budapest, Béke út 117.     Tel.: +36 1 350-3421;  +36 30 426-1889;    faparketta@index.hu Nyitva tartás

Kapcsolat

  Nyitó oldal
  Akciós parketta
  Laminált padló
  Fa  parkettáink
  Padló kiegészítő
  Padló burkolás
  Parketta GY I K
  Ajánlott linkek
  Magic Floor
 
 
Trópusi egzóta fa parketta 
 

Nut-Federgold svédpadló            Mátra svédpadló

 

Tömör, felület kezeletlen svédpadló    Kültéri terasz fa burkolat   Hajópadló puha fából

 

egzóta parkettaA trópusi faanyagok rendkívül tartósak, csekély ápolással szinte korlátlan ideig megőrizhető frissességük, szépségük, öregedésük természetes patináját ma sokan próbálják utánozni új bútorok készítésénél is. Laminált anyagból ezt nem lehet utánozni sem. Az ilyen padló élettartama csak években mérhető. Mindenki tudja, hogy néhány év alatt a legkeményebb lakk, a legtartósabb műanyag is karcolódik, reped, elszíneződik, kifakul, rugalmatlanná, rideggé válik. A műanyag polimerek rendkívül stabilak, évszázadokra van szükség maradéktalan lebomlásukhoz, bomlástermékeik környezetre gyakorolt hatásáról pedig csak sejtések vannak. A természetes anyagok élettartama gondossággal, odafigyeléssel szinte korlátlanul kitolható, ha viszont már nincs szükség rájuk, a természetre bízva néhány év, évtized alatt tökéletesen lebomlanak, és beépülnek az évmilliárdos természetes körforgásba. A természetes bevonat a bútor elhasználódása után a faanyaggal együtt környezetbarát módon elégethető, vagy a fával együtt természetes úton lebomlik. A természetes anyagtól ezért is idegen a szintetikus lakkfilm. Mikor padlóburkoló vásárlásról dönt, mindig mérlegelje, hogy a megfelelő döntést hozza meg! Egészség, komfort sőt luxus egyszerre? Egészségbarát trópusi faparkettával lehetséges! Az alábbiakban bemutatjuk az Ironwood által forgalmazott trópusi faparketták felületkezelt és kezeletlen változatát. A leírásokban megtalálja a trópusi fapadló tulajdonságait, keménységét és árait. A különféle fa fajták keménysége itt.

Az egzóta / trópusi fából készült svédpadló többgenerációs parketta típus, megfelelő használat mellett gyakorlatilag "elnyűhetetlen". A svédpadló napjaink egyik legdivatosabb padlóburkolata. Szerkezeti felépítése megegyezik a csaphornyos parkettáéval, vagyis a parkettaelem teljes keresztmetszetében tömörfa, és az elemek pontos illeszkedését, csap- és horony megmunkálás biztosítja. Egzotikus helyekről (Dél-Amerika, Dél-Ázsia, Afrika) származó I. osztályú válogatott fafajtákból, tömör kivitelezésben forgalmazzuk. A svédpadló elnevezés a parkettaelemek méretbeli különbségeire vezethető vissza: tulajdonképpen a hagyományos parketta hosszított, szélesített változatai. Mivel ezeket a méreteket már kevés európai fafajtából lehet biztonsággal előállítani, ezért termékeink túlnyomó része egzotikus helyekről (Dél-Amerika, Dél-Ázsia, Afrika) származnak. Svédpadlóink, I. osztályú válogatott tömör fafajtákból, minőségellenőrző intézmény (KERMI) által bevizsgálva kerülnek kereskedelmi forgalomba. Némely fafajta ( Caslin dark, Teak, Golden Teak), a megfelelő kivitelezési szabályok betartása mellett, vizes helységben is alkalmazható! Kivitelük szerint készülhetnek kezeletlenül (nyersparketta), vagy felületükön többrétegű UV. lakkal bevonva (készparketta). Csiszolhatóságuk, 4-5 alkalom. Padlófűtésre ez a padló típus (vastagsága miatt) nem alkalmazható!

 

Tömör, felületkezelt trópusi svédpadló.

Svédpadló méret: 900/600 * 120 * 18 mm (1,728 m2/cs)

Burmai dió sötét   Burmai dió világos
Keménység: 0,60 - 0,70 g/cm3   Keménység: 0,60 - 0,70 g/cm3
középbarna - sötétbarna   világosbarna - középbarna
burmai dió  
     
Burmai dió arany   Vörös juhar (Red birch)
Keménység: 0,60 - 0,70 g/cm3   Keménység: 0,67 - 0,75 g/cm3
sárga - sötét narancs   halvány vörös   (Származási hely: India, Burma)
 
     
Vörös teak (mateak)    
Keménység: 0,60 - 0,70 g/cm3    
középbarna - sötétbarna  

 

Ázsiában és Nyugat Afrikában is megtalálható

A teak jellemzői:

Különleges tulajdonságokkal bíró, értékes keményfa. Az időtállóság a fafajta "veleszületett" tulajdonsága.
A teakfa keménységét a trópusi éghajlati viszonyok között egymáshoz illeszkedő egyenletes évgyűrűknek köszönheti. Ellenállóságát pedig növekedése közben a farostokban képződő teak-olaj és kovasav adja, amely természetes védelmet nyújt a gombákkal, algákkal és farontó bogarakkal szemben.

A teak tulajdonságai:

Mechanikai tulajdonságai jók, tartóssága kiváló. Szilárdsága miatt pontosan munkálható. Oxidációja jelentős a fotószintetizálásnak köszönhetően, ami egy egységes színt eredményez. Mivel nem korhad és nem teszi tönkre a páratartalom változása, ezért széles körben alkalmazzák a magas-mély és útépítés területén, valamint a hajóépítés és a művészi fafaragás, elegáns padlók és bútorok készítése területén.

teak padló  
Arany teak (goldenteak)  
Keménység: 0,45 - 0,64 g/cm3  
aranybarna  
 
   
Mahagóni    
Keménység: 0,69 - 0,79 g/cm3    
vörösesbarna - sötétbarna   Dél-Amerikában honos
mahagóni parketta   Jellemzői, tulajdonságai:

A mahagóni vörösesbarna színű, mintázata finoman csíkozott, gyakran ferde ívek és körök ismerhetők fel benne. Jó feldolgozási tulajdonságokkal, alaktartósággal, és tetszetős színezettel rendelkezik, aranyos csillogását az utólagos sötétedés után sem veszti el. Alkalmas tömörfa bútorok, padlók, falburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok készítésére.

 
     
Afrikai rózsafa    
Keménység: 0,79 - 0,85 g/cm3    
halványvörös   Származási hely Afrika
afrikai rózsafa   Jellemzői, tulajdonságai:

A rózsafák különböző egzotikus faanyagok, melyekre általában jellemző, hogy nehéz, tömött szerkezetűek, néha márványszerű csíkozással, ezenfelül gyakran kellemes illatuk is van. Nehéz, kemény, nagy szilárdságú faanyagok, megmunkálásuk nagyobb erőt igényel. Óvatosan kell szárítani. Hagyományosan értékes bútorokhoz, parkettákhoz, fúvós hangszerek testének, kis méretű tárgyak, fogantyúk anyagának, hangszer-alkatrészekhez használják fel.

     
Vörösfa (sapelli)   Származás: Afrika trópusi területein Libériától Angoláig.
Keménység: 0,81 - 1,02 g/cm3  
vörös - feketésvörös  

Jellemzői, tulajdonságai: Szijácsa sárgás-rózsaszínes szürke árnyalatokkal, míg a geszt vöröses, de meleg barnás-vörössé válik a levegővel érintkezve. Könnyű darabolni, de hirtelen repedések keletkezhetnek. Textúrája közepesen vékony, szálai igen gyakran csavartak. A szárítása lassú és átlagos zsugorodást okoz. Mechanikai tulajdonságai jók, míg tartóssága csak beltéri alkalmazás esetén megfelelő. Egy ilyen elegáns fa alkalmas a bútorkészítésre, irodák kialakítására, beltéri állványzatok és hangszerek gyártására. Mechanikai ellenálló képessége miatt a hajózásban, bútorok és padlózatok gyártására használják.

vörösfa  
     
Merbau  

Indonézia Pápua, nyugat-iriani tartományaiban és a szomszédos Pápua Új-Guineán élő fa.

Keménység:  g/cm3  
világosbarna - vörös árnyalattal  

Jellemzői, tulajdonságai: A merbau példányai nagyra nőnek, szijácsa sárgás, míg a geszt barna vagy vöröses, sárga erezettel. Nehéz csiszolni és szárítani, de a zsugorodása nem jelentős, ami jó minőséget jelent. Textúrája durva, a szálak gyakran csavartak. Mechanikai ellenálló képessége nagyon jó, tartóssága kiváló, de csak a gesztnek. Oxidációja jelentős de elfogadható, mivel ez által a sárgás árnyalatok egységessé válnak. Mivel ez a fa hasonlít a Doussiéhez, de kevésbé drága, annak jó alternatívája. Ácsmesterségben, tartószerkezetek, középületek és sportlétesítmények padlóburkolatának, bútorok és állványzatok készítésére használják fel.

merbau  
     
Amerikai juhar   Tölgy antikolt
Keménység: 0,72 - 0,79 g/cm3   Keménység: 0,72 - 0,80 g/cm3
fehér - világos sárga   világosbarna - sötétbarna (származás: Mongólia)
 

A fenti trópusi fafajták ára nettó 12.800,- Ft/m2 -től.

Szegőléc, lábazat: tömör, felületkezelt, azonos fafajtából: 1.180 Ft/fm  (1830*99*15 mm)

 

A raktárkészletről felvilágosítás: 30/959-0800

 

Tömör, felületkezelt trópusi svédpadló      Tömör, felület kezeletlen svédpadló       Kültéri burkolatok

 

   régi egzóta oldal További egzóta parketta választékunk itt: régi egzóta oldal

 

   

Copyright © 2004 [Bigfoot] Minden jog fenntartva - Módosítva:2012. november 02.

www.rifeng-hoszivattyu.hu