Farsangoló Pótlakodalom

 
Így kezdődött
A megbízólevél

 Báli képeink

 1993-1998.
 Képek 1999.
 Képek 2000.
 Képek 2001.
 Képek 2002.
 Képek 2003.
 Képek 2004.
 Képek 2005.
 Képek 2006.
 Képek 2007.
 Képek 2008.
 Képek 2009.
 Képek 2010.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  A családunk és barátaink, akik a Farsangi bál állandó résztvevői: Wachtler József,  Marika és Réka; Figler József és Gizi; Sulyok Ferencné Gizus mama; Szauer Ottóné Anci; Wachtler Imre és Edit; Sulyok Tibor, Teodóra, Viktória és Péter; Sulyok Csaba, Jutka, Anett, Máté és Milán; Fekete Róbert, Kati és Patrícia; Kamocsár Attila, Erika, Kinga; Figler Zoltán, Zsuzsa, Barbi; Szauer Endre, Györgyi, Partik; Szendi Tibi, Éva, Bea, Gábor;

Történelmi visszatekintés

Helyszín: Győr-Ménfőcsanak. Kellemes hangulatú családi eseményen - lehetett 1992 -  arra döbbent rá a família, hogy az addig menetrendszerűen egymást követő lakodalmak főszereplők hiányában - se menyasszonynak, se vőlegénynek való nem akadt a családban - már nem hozzák össze a rokonságot.

Ekkor pattant ki az ötlet a két Öcsi - Wachtler és Figler Józsi - fejéből, rendezzünk "pótlakodalmat". Bulit, amelyen összejöhet a család apraja-nagyja és mulatozhat kedvére. A báli szezon a farsang idejére esik, hát legyen a neve: FARSANGOLÓ PÓTLAKODALOM. Az ötletet a család többi tagja örömmel tette magáévá és lelkesen készültünk az "első" bálunkra és kiállítottuk a "Megbízólevél" nevű okiratot.

A szervezést Wachtler József és Figler József vállalta magára és az első Farsangoló Pótlakodalom helyszíne a KRISTÁLY ÉTTEREM lett. Időpontja akkor még március 20-ra esett, a létszám 50 fő körül lehetett. (Jellemző, hogy akkor még "befért" az étterembe egy másik bulizó társaság is.) Az időpont a következő években mindig február második szombatjára került.

Természetesen a sikeres lebonyolítás alapos szervezést igényel, ezért a rendezés felelősségét már a bál megnyitóján tovább adjuk. Az eddigi szervezők a két Öcsin kívül: Sulyok Tibor, Sulyok Csaba, Kelemen Attila, Wachtler Imre, Rácz György, Szauer Endre, Fekete Róbert, Kamocsár Attila és Figler Zoltán voltak.

A helyszín mindig úgy változott, ahogy az egyre növekvő létszám megkívánta. 1996-tól a Krúdy Gyula Szakközépiskola étterme váltotta a Kristály étterem nagytermét, de kipróbáltuk egy alkalommal a ménfőcsanaki Bezerédj kastély pincéjét is. 2005-ben már csak az Apor iskola aulájába fértünk be - és itt még tovább nőhet a bálozók létszáma.

Mostanra eljött az idő, amikor a fiatalok kapták a szervezés jogát és persze kötelességét: 2006-ban a szervezés Wachtler Réka és Sulyok Péter "dolga" lesz. Így veszik át a stafétát az első szervezők gyermekei. Már alig várjuk. Hajrá gyerekek!

 

(Sulyok Tibor, 2006.)